Ma már egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek a különféle műfű típusok és mikor azt mondom, hogy különféle típusok, akkor nem csak három opcióra gondolok.

A mai piac már ezen a kategórián belül is olyan mértékben kinőtte magát, hogy számos tekintetben lesz választási lehetőségünk. Például kiválaszthatjuk azt, hogy a kertünkbe vagy pedig a teraszunkra szánt műfű milyen szálhosszúságú legyen, mert ha jobban örülnénk a lombosabb, vékonyka szárú műfűnek, akkor ilyet is találunk, de ha jobban szeretjük azt a kinézetet, melyet a gyep közvetlenül a nyírás után mutat, akkor választhatunk egészen nyugodtan rövidebbre nyírt verziót is.

Szálhosszúság és tömörség szempontjából vannak olyan lehetőségeink is, hogy kevert száltípusú műgyep mellett döntsünk. A kevert szálas műfű nagyon népszerű, mert ebben az esetben még természetesebb a hatás, olyan, mintha többféle vetőmagot szórtak volna szét a kertben.

Szín szempontjából is van döntési szerepünk, ugyanis többféle természetes színből válogathatunk. Ami még jobb, az pedig az, hogy a műfüveket sok esetben szándékosan színezik néhol barnás színűre, hogy még jobban hajazzanak az eredeti gyep színbeli eltéréseire.