A kutatások azt mutatják, hogy a globális felmelegedés hatására nagy mértékben megindult a Grönlandon található jégtakaró megolvadása. A kutatók aggodalommal figyelik a jelenséget, aminek a mértéke tovább erősödhet a jövőben.

A globális felmelegedés visszafogása már önmagában lehet, hogy kevés lesz az olvadás megakadályozásában, hanem azt kellene valahogy elérni, hogy a hőmérséklet visszacsökkenjen egy olyan szinte, amely segít a jégtakarók vastagságának a visszaállításában. Ez viszont jelenleg nem tűnik egy könnyen megvalósítható tervnek, így sokan aggódnak amiatt, hogy csupán idő kérdése, amíg el fog tűnni a grönlandi jégbirodalom.

Ha valaki szkeptikus az ilyen hírek olvasása kapcsán, érdemes a Google Earth segítségével megfigyelni és tanulmányozni, hogy miként hatott a globális felmelegedés a földünkre. Perceken belül is már láthatóak lesznek döbbenetes változások.

Természetesen ez nem azt jelenti, hogy néhány éven belül fog bekövetkezni ez a drámai esemény, hanem inkább százévek vagy évezredek kérdése, de ha bekövetkeznek, akkor több méterrel fel meg fog emelkedni a globális tengerszint.