Az extra tárhely szerzése mindannyiunk számára kérdésessé válik abban a pillanatban, ahogy elkezdünk képeket, videókat készíteni mobilunkkal – ha céges keretek között csináljuk mindezt a vállalatunk számára, vagy pedig, ha vloggerként, előadóművészként gyártunk sok tartalmat, akkor pláne fontossá válik a tárhely bővítés egy idő után.

Ma már számos online megoldás van a tárhely bővítésre, egyáltalán az anyagok tárolására, nem szükséges adathordozókat vásárolnunk halomra. Ahogy nincs olyan telefon, ami több év képi anyagát mind el tudná tárolni, úgy olyan okostelefon sincs ma már, ami ne használna legalább 1-2 felhő alapú szerverrendszert.

Az online tárhely megoldások egyike a VPS szerver, ami lényegében úgy működik, mint a Apple Cloud, Google Drive, WeTransfer stb. Elérhető a fájl szerverünk egy okos eszközről is akár, így minden tárolt holminkat a zsebünkből elő tudjuk húzni. De ha ez egy magánember hétköznapi életében fontos szerepe van a VPS szervernek, akkor hogy ne lenne fokozottan jelen a tárhely bővítésre való igény egy vállalkozó életében?

Ha extra nagy tárhelyre lenne szükségük, akkor a VPS szerver bérlése helyett alternatíva lehet a szerver vásárlás, vagy a teljes fizikai szerver bérlés is. De ha nem szükséges ez, akkor nem ajánljuk, hogy első körben már egyből egy ekkora tárhely beszerzése mellett döntsenek azok, akiknek szüksége van extra tárhelyre. Jobb ebben a fokozatosságot követni, hogy épp aktuális szükségletekhez igazítsuk a tárhely igényünket és erre pont jó a VPS szerver rendszere, mert itt a szükséggel együtt tágítható a tárhely mérete is.