Select a page

Stratégiai megállapodás a Telenor és a Eurocloud között

Stratégiai együttműködést kötött a Telenor és a EuroCloud Magyarország Egyesület annak érdekében, hogy elősegítsék a felhő alapú szolgáltatások elterjedését a magyarországi vállalkozások körében. A szakmai és kommunikációs célú összefogás keretében az iparág képviselete mellett szakmai rendezvények szervezését is vállalták.

A mobiltársaság és a cloud iparág szereplőit tömörítő szervezet a most kötött együttműködés során arra törekszik, hogy a hazai üzleti élet szereplőit megismertesse az infokommunikációs piac egyik legdinamikusabban fejlődő területével, a felhő alapú informatika és az ahhoz kapcsolódó szolgáltatások előnyeivel. Ennek érdekében a közeljövőben szakmai konferenciákat és képzéseket szerveznek a témával kapcsolatban. Emellett a Telenor és a EuroCloud Magyarország azt is célul tűzte ki, hogy közös platformot teremtsenek a cloud iparág magyar szereplőinek, és képviseljék őket a régióban és a kontinensen.

Az együttműködést 2014. március 14-én Bellák Zoltán, a EuroCloud Magyarország elnöke, valamint a Telenor részéről Takács Zoltán, digitális szolgáltatásokért felelős vezérigazgató-helyettes és Mike Michel, marketing vezérigazgató-helyettes írták alá.

„A Telenor vállalati szolgáltatásai, mint amilyen a Telenor Felhőszolgáltatások is, olyan korszerű eszközt jelentenek a vállalatok számára, amelyekkel sikeresebbé és versenyképesebbé válhatnak. A EuroClouddal kötött együttműködésünk keretében arra törekszünk, hogy a hazai kis- és középvállalkozásokat megismertessük a felhőalapú szolgáltatások előnyeivel, a bennük rejlő lehetőségekkel, és elérjük, hogy rövid időn belül a cloud-szolgáltatás az egyik legelterjedtebb IT-megoldás legyen.” – mondta Takács Zoltán, a Telenor digitális szolgáltatásokért felelős vezérigazgató-helyettese.

“A EuroCloud Magyarország célja, hogy egy bizalomra épülő erős hazai cloud ökorendszert építsünk ki, illetve segítsük a hatékony szabályozási és üzleti környezet megteremtését. Örömmel tölt el, hogy ezen közös célok elérése érdekében a Telenor kiemelt partnerként támogatja az egyesületet, így többek között az április 29-i Hungarian Cloud Award 2014 díjátadó, valamint a szeptember 23-i Cloud First! 2014 konferencia megrendezését” – nyilatkozta a megállapodás kapcsán Bellák Zoltán, a EuroCloud Magyarország Egyesület elnöke, aki egyben a 30 európai országban jelenlévő EuroCloud Europe szervezet egyik alapítója is.

Az együttműködés keretében elsőként egy szakmai workshopra kerül sor április folyamán a Telenor Házban. A Telenor cloud meetup résztvevői az infokommunikációs szektor neves előadóival és nemzetközi informatikai kiállítókkal találkozhatnak.