Select a page

A felhő alapú informatikai szolgáltatások európai piaca jelenleg széttöredezett, országonként különböző szabályok vonatkoznak a szolgáltatókra. Ezen a helyzeten is szeretne változtatni az EuroCloud iparági szervezet, amelynek magyarországi szervezete kedden mutatkozott be – a Bitport.hu beszámolója.

A EuroCloud szervezet 2009. június 4-én alakult Párizsban azzal a céllal, hogy európai szinten támogassa a számítási felhő alapú szolgáltatások terjedését. Alig több mint egy hónappal ezelőtt, a Figyelő és a Bitport által szervezett CIO’11 Konferencián jelentették be, hogy Magyarországon is megalakult az immár 26 tagországot számláló iparági szervezet helyi tagozata.

Bellák Zoltán, a magyarországi szervezet elnöke az egyesület keddi sajtótájékoztatóján bejelentette: a regisztrációt követően 25 alapító taggal jön létre az EuroCloud Magyarországi Egyesület, amelybe minden további olyan vállalatot várnak, amely a cloud computing szolgáltatási modell iránt elkötelezett. Az alapító tagok között a hazai és regionális szolgáltatók (többek között a Central Europe On-Demand, Adatmentés, BCSS, Mobilengine, NKServices) mellett multik hazai leányvállalatai (mint a Microsoft, Fujitsu, Dell, VMWare, NetApp) és rendszerintegrátor, illetve tanácsadó cégek is helyet kaptak. Az elnökségi tagok Bellák Zoltán (iMotion), Kovács Viktor (CE On-Demand), Poros Gábor (Fujitsu), Ábrahám Viktor (Upfront) és Imolay Olivér (SuccessFactors).

>> Tovább a Bitport cikkéhez >>