Select a page

EC_banner_Telenor

EuroCloud Day 2014

Az EuroCloud Magyarország Egyesület a magyarországi Cloud computing szakmai szervezete. Az Egyesület küldetése, hogy Budapestet Európa egyik Cloud fellegvárává tegye, melynek megfelelően folyamatosan keresi azokat a lehetőségeket, melyek támogatást biztosítanak a Cloud technológia, mint üzleti platform számára. Ezen tevékenység egyik kiemelt állomása az idén immár harmadik alkalommal megrendezésre kerülő EuroCloud Day elnevezésű kiállítás,- és konferencia, 2014. szeptember 23-án.

A Konferenciáról

Az idei konferencia tematikájában túlmutat a legújabb felhő alapú technológiai újítások és felhasználási területeik informatikai jellegű bemutatásán. A konferencia célja, hogy kiragadja a Cloud-ot, mint üzleti platformot, a pusztán technológiai értelmezési tartományából, és rámutasson annak átfogó gazdaságfejlesztési hatásaira. A rendezvény fő témája tehát, hogy a Cloud nem más, mint a 21. századbeli versenyképes (internet-alapú, digitális) gazdaság és élhető társadalom fő motorja elsősorban a következő területeken: versenyképes KKV szektor, technológiai startup-ok, digitális közszolgáltatások és újszerű üzleti modellek szinte minden területen. Az eseményre a tematikában leginkább érintett vállalatok, szervezetek felső,- és középvezetőit invitáljuk meg.

A Konferencia négy kulcs-témája

Cloud a hazai KKV szektor fejlesztéséért, versenyképességéért”: európai szinten és itthon is rengeteg kritika érte a kkv-k információs technológiai támogatásának előző rendszerét, hogy a tízmilliárdok nagyon rossz hatásfokkal hasznosultak amelynek két oka volt. Egyrészt a támogatások nem jutottak el a tényleges támogatandó körhöz, azokhoz a kkv-khez, amelyek versenyképességük javítására használták volna. Másrészt pedig alapvetően hardware és software beruházásokra lehetett ezeket felhasználni, miközben a kkv-k digitális tartalmakhoz, tudáshoz, alapvetően (digitális) szolgáltatásokhoz, azaz Cloud szolgáltatásokhoz való hozzáférésre volt és van igényük”
Állam szerepe a biztonságos Cloud-ra épülő digitális gazdaság megteremtésében”: legyen szó az Apple-ről, vagy egy állami infokommunikációs szolgáltatóról, az állampolgárok, emberek biztonsági garanciális elvárásai ugyanazok. Ugyanazt a gondosságot várjuk el amikor a személyes fényképeinkről, szeretteinkről szóló videóinkról, vallási, világnézeti hovatartozásunkat jelző információk biztonságáról van szó, mint amikor az adóbevallásunk, vagy az egészségügyi adataink a kérdés. Ugyanaz a négy kérdés merül fel: hol vannak az adataink, mi történik az adatainkkal, kinek van hozzáférése az adatainkhoz, és milyen garanciák, biztosítékok vannak arra, hogy valóban az történik, amit akár az üzleti szolgáltató, mint az Apple, akár egy állami infokommunikációs szolgáltató állít és ez így is marad a jövőben.”
Budapest, mint az európai cloud potenciális fellegvára”: Budapest kitüntetett helyzetben van és nagyon jó adottságokkal indul azért hogy Európa Cloud startup fellegvára legyen. 1. Versenyképes kompetenciákkal rendelkezik, ami a fejlesztői kapacitást illeti, 2. ideális helyszín egy modern, digitalizált ökorendszer befogadására, mivel Budapesten jó élni és kedvezőek az innovációnak szükséges feltételek, amelyben jó eséllyel kialakítható egy előremutató szabályozási környezet és 3.  ha a Prezi, Ustream, LogMeIn hármasára gondolunk, akkor rendelkezünk olyan úttörő Cloud vállalkozásokkal amelyek sikere magával tudja húzni a többieket is.”
A Cloud, mint diszruptív innováció az Infokommunikációban, diszruptív folyamatok motorja a világgazdaság kulcs iparágaiban”: Az elmúlt nyár Cloud sikertörténetektől volt hangos, elég csak a WhatsApp, Über, Airbnb sikereire gondolnunk, de ide tartozik a felfokozott érdeklődés a Bitcoin kriptovaluta szárnyalása irányában is, amelyek jelzik, hogy a felhő-technológia már nem csupán és nem elsősorban egy informatikai történet, hanem az az információs technológiai modell, amely alapjában képes felforgatni erős és érett iparágakat, legyen szó a pénzügyi szolgáltatások, vagy a szórakoztatóipar, vagy a logisztika területéről. A jövő nagy kérdése, hogy a Cloud hátán, miként történik meg a kulcsiparágak digitális transzformációja, miként alakul át a szolgáltatások köre, milyen és mely szolgáltatók fogják meghatározni ezt az átalakulást”

Részletes program

8:00 – 9:25 – Regisztráció

9:25 – 9:30 – Köszöntő –  Tóth Levente a EuroCloud Magyarország Egyesület elnökségi tagja

9:30 – 11:45 – Keynote speeches – első felvonás

 • 9:30 – 10:00 – Bellák Zoltán a EuroCloud Magyarország Egyesület elnöke – Előadás témája: „Magyarország az európai felhő közepében”
 • 10:00 – 11:30 – Takács Zoltán, Telenor Magyarország digitális szolgáltatásokért felelős vezérigazgató-helyettese – Előadás témája: „Hogyan változtatta meg a Cloud a szórakoztatóipart”
 • 10:30 – 11:00 - Thilo Kerner – SAP Hungary – EMEA CoE Line of Business/Cloud Director, SAP AG;  Cím: SAP – The Cloud Built for Business
 • 11:00 – 11:25 – Kávészünet
 • 11:25 – 11:45 – Dr. Szemerkényi Réka, miniszterelnöki biztonságpolitikai főtanácsadó kiberkoordinátor – Előadás témája: „A biztonságos felhő, stratégiai jelentősége ma”

11:45 – 12:30 – Kerekasztal beszélgetés

Résztvevők: Iparági vezető szakértők, szakújságírók, államigazgatási vezetők, gazdasági szereplők:

 • Dr. Szemerkényi Réka, Miniszterelnöki főtanácsadó; EuroCloud / Bellák Zoltán; Telenor / Takács Zoltán; SAP / Ablonczy Balázs;
 • Világgazdaság / Gyükeri Mercedesz; Perspective Magazin / Haraszi Tibor; Origo / Balla Zsolt; Figyelő / Halaska Gábor; Bitport / Horváth Balázs

12:30 – 13:30 – Ebédfogadás

13:30 – 14:00 – Keynote speeches – második felvonás

 • Mátrai Géza a Salesforce.com Közép-Európai Értékesítési vezetője – Előadás témája: „A Felhő-szolgáltatók hozzájárulása ahhoz, hogy a világunk jobb legyen – a salesforce.com sikertörténete”

14:00 – 16:30 – Színpadok és előadásaik

Salesforce színpad

Színpad elnöke: Mátrai Géza – Salesforce.com

Színpad előadásai:

 • Salesforce for sales
 • Salesforce sales – demo
 • Customer testimonial
 • Salesforce for service
 • Service demo
 • Customer Testimonial

Telenor színpad

Színpad elnöke: Tóth Levente – Telenor Magyarország

Színpad előadásai:

“Állam és a Cloud” – SAP színpad

Színpad elnöke: Dr. Suba Ferenc

Színpad előadásai:

 •  Dr. Suba Ferebc
 • Bíró Albert
 • SAP Hungary Kft. – Turóczi Gábor – SAP Cloud szakértő
 • Persecutor Kft. – Köteles Géza
 • INFOTER KEREKASZTAL
 • Bancsák Boldizsár
 • Török Szilárd
 • Farsang Zoltán,
 • Kövesdi Zoltán,
 • Dr. Szeberényi Endre

“Cloud a jövő üzletéért” – EuroCloud színpad

Színpad elnöke: Poros Gábor

Színpad előadásai:

 • Kovács Viktor – EuroCloud elnökségi tag, Neostratus alapító bevezető előadás
 • Dr. Kövesdi Zoltán – Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, Uniós források, Infokommunikáció
 • Kajati László – TectumIT ügyvezető, Ügyfél esettanulmány, Cloud alapú transzformáció
 • Kerekasztal beszélgetés: A fenti előadókon  kívül Pintér Róbert kutatásvezető  eNet; Varga Dávid  üzletvejlesztési és kommunikációs vezető OTP Hungaro-Projekt Kft.; Ilosvai Péter cégvezető TectumIT;  Dobos Attila kereskedelmi igazgató BME Infokom Innovátor Nonprofit Kft.
 • ZÁRÁS – ÁLLÓFOGADÁS

A Konferencia helyszíne és időpontja

Időpont: 2014. szeptember 23.

Helyszín: Kempinski Hotel Corvinus Budapest, 1051 Budapest, Erzsébet tér 7.

SetWidth1300-Lobby-Kempinski-Hotel-Corvinus-Budapest

Helyszín

 

A luxus, amire vágyik – a kiszolgálás, amelyet elvár. Vendégeink különbözőek, így kívánságaik is eltérőek. Akár üzleti úton van, akár pihenni érkezett, vagy új élményekre vágyik, a Kempinski Hotel Corvinus Budapest minden szolgáltatása az Ön igényeit igyekszik kielégíteni a nap 24 órájában.

 

Regisztráció

Regisztrációt az alábbi két platformon várunk:

Belépés díja: 19.990 Ft /fő.

A regisztrációk lezárása az alábbi időpontban megtörtént: 2014.09.22 15:00

 

Kérdéseivel forduljon hozzánk bizalommal alábbi elérhetőségeink egyikén:

Azok, akik nem tudnak részt venni a rendezvényen, a Konferenciáról az alábbi linken vagy itt kaphatnak folyamatos élő közvetítést a Videosquare jóvoltából:

https://videosquare.eu/hu/live/view/190,Elo_adas

Az online közvetítéshez való csatlakozás regisztrációhoz kötött: nevet és e-mail címet várunk a conference@eurocloud.hu címre 2014.09.22 20:00-ig

Főtámogató

telenor-1

Aranyszponzoraink

salesforce-1

 

SAP-Logo-1024x506

Támogatóink

VCC_head_logo

 

persecutor

VS-fekete

 

NHIT_logo_404x125

 

Médiapartnereink

logo

 

index

 

bbj-1

 

KEK_juventus_25_eves_logo_verical

 

figyelo-1

 

port.hu_vágott

 

Origo-fehér

 

bloghu

 

VGlogojo-1-használható

 

technetlogo

itb-1

NLlogo2009

 

computerworld-1

 

fejlec_hungary_am