Select a page

A Vízimentők Szakszolgálata nyerte a EuroCloud európai felhasználói díját

EuroCloud Award 2012 - Vizimentők

A sajtótájékoztató résztvevői ismertették a felhő technológia legfontosabb ismérveit, valamint beszéltek arról az EuroCloud díjról, amit a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata hétfő este vehetett át Luxemburgban, az EuroCloud éves Kongresszusán.

A díjat bemutató budapesti sajtótájékoztatón részt vett Bellák Zoltán, az EuroCloud Magyarország alapító elnöke és az EuroCloud Europe Közép-Kelet európai alelnöke, és Klotz Tamás, a Magyar Posta műszaki igazgatója, a 12 fős nemzetközi zsűri magyar tagja is. Ők arról beszéltek az újságíróknak, hogy miért is fontos ez a díj a VMSZ, valamint a fejlesztő CE On-Demand részére.

Bagyó Sándor, a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálatának elnöke elmondta:

„Két fiatal kollégánk hívta fel a figyelmünket a technológia előnyeire több mint három évvel ezelőtt. Először idegenkedtünk tőle, mert az akkori számítástechnikai ismereteinkkel nem igazán értettük a rendszer lényegét. Ma már azt mondom, hogy érdemes volt rájuk hallgatni és felvenni a kapcsolatot a hátteret biztosító CE On-Demanddal, mert egy olyan együttműködés született, amelynek ezt az Európában most még egyedülálló díjat köszönhetjük. Ezzel most azt ismerték el, hogy a mindennapi kommunikációt hatékonyabbá tevő felhő technológiát Európában jelenleg a magyar Vízimentőknél alkalmazzák a legmagasabb szinten.

Büszkék vagyunk arra, hogy sikerült ezt a díjat Magyarországra hoznunk, és ezzel is népszerűsíteni a felhő hétköznapi, mindenki számára elérhető előnyeit. Számunkra az életek mentése a legfontosabb, és hogyha ezt gyorsabbá és hatékonyabbá tudjuk tenni egy ilyen rendszerrel, akkor elértük küldetésünk célját.”

>> Tovább a Vizimentők bejegyzéséhez >>

>> Szemléletváltással életeket menthet a technológia (OrientPress)