Select a page

Cloud for Europe az Infotéren

Hivatalok

Az idei Infotér konferenciára az EuroCloud Magyarország Egyesület meghívására vendégként és előadóként ellátogat Linda Strick, a Cloud for Europe projekt igazgatója.

A Cloud for Europe a 2012-ben bejelentett European Cloud Partnership égisze alatt indult kezdeményezés, amely azt tűzte ki célul, hogy főként a közszféra számára jól definiált cloud stratégiákat igyekszik kimunkálni és ezek mentén – elsőként a közszolgáltatások területén – megvalósításokat is segíteni és ösztönözni. Igyekeznek összehangolni az országokból megfogalmazott igényeket és hamarosan egy pre-commercial procurement formában történő fejlesztést, illetve beszerzést is el kívánnak indítani.

Linda Strick, a Fraunhofer Fokus és a Cloud for Europe projektvezetője néhány hete a luxemburgi EuroCloud Congress egyik főelőja volt, ahol részletesen ismertette az EU által finanszírozott kezdeményezést. Megjegyezte, hogy a projekt célja, hogy a közszférában átláthatóvá tegye a cloud computinggal kapcsolatos követelményeket, illetve a felhasználói forgatókönyveket. A projektben résztvevő, 11 országban működő 23 közintézmény és iparági partner célja, hogy felismerje a cloud szolgáltatások terjedésének akadályait, innovatív megoldásokat találjon és bizalmat építsen ki az európai cloud computinggal. A EuroCloud aktívan részt vesz a projekt elindításában is, amelyre november 14-15-én kerül sor Berlinben.

Linda Strick, a projektet koordináló Fraunhofer Institut projektvezetője a balatonfüredi Infotér konferencián november 7-én, csütörtök délután 14:45-kor kezdődő Magyarország behálózva szekció egyik előadója lesz. A szekció moderátora Bellák Zoltán, a EuroCloud Magyarország elnöke.

A Cloud for Europe projektről részletesebb információk itt találhatók: http://www.cloudforeurope.eu/